Alla inlägg under februari 2010

Av Ida - 16 februari 2010 07:19

Ja, kan knappast säga att det är en god morron. Vi ha väl fått sova nada inatt här hemma. Alva ropade på vatten o va brännhet som vanligt och fick komma till oss, direkt efter de vaknade Saga o hade ont i "musen" som hon sa.. Kissade o smörjde men inget verkade hjälpa. Skulle inte somna om, så jag la mej med hene i hennes säng, då hörde jag Alva låg o svammla om mej med Stefan så hon kunde ju inte heller somna om. Hatar verkligen sånna här nätter då alla 4 ska vara vaken flera timmar! Förstör verkligen hela dan efter, min förkylning blev ju knapppast bättre   Trots detta är det ju en helig dag idag- Fettisdagen- Få se om de blir nån semla!


En positiv sak då, jag gjorde en bra plusaffär på Tradera igår. Köpte ju mobilen där, men den hittade ingen mottagning här hemma, o lite här o var. Så jag satte ut den för 1 kr. Igår vann en tjej den för 290 kr och jag i min tur hade köpt den för 200 kr så det va ju bra. Kan inte ha en telefon som inte funkar annat än bredvid ett fönster här hemma. Tänk om man blir stående med bilen nånstanns osså ha man ingen täckning, hyffsat dumt.

Självklart radade jag upp alla telefonens brister, men nån ville ha den ändå *glad*


Nu ska jag ta min snoriga näsa härifrån och klä på mitt minsta troll här. Alvan o jag blir hemma, men Saga ha jag lovat dagis idag!



Av Ida - 15 februari 2010 15:42

Alvisen ha fortfarande feber. Eller inte för stunden, alvedonen lägger den för en stund, men sen stiger den igen..

Hon ropade "mamma, vill ha vatten!" typ 20 gånger på en timme då vi hade lagt oss igår. Vill inte låtabli att ge henne heller då hon ha så hög feber. Till slut ledsnade vi på att gå in dit och tog henne till oss. Då sov hon hyffsat iaf. När hon inte skulle ha vatten...


Efter Alvas sovning idag orkade jag inte med sjukgrin och en rastlös Saga, så då gick vi ut lite. Tog en tur på Ica, sen hade jag det jag gjorde utanför våran dörr och bro dessutom! Gubbarna som skottar av taken här i föreningen ringde på dörren kl. 08 o frågade om vi skulle ut nått inom närmsta timmarna. De skottade av vårt förrådstak här uppe o allt hamnade utanför dörren..

Jäääklar va tungt det va, dessutom nästan igenstans att slänga de när man skottade för att inte dumpa de mitt i gångvägen utanför vårt staket. Men men, grannen fick lite mindre utsikt i sitt köksfönster bara  (de va redan en höööög där som jag byggde på lite)  passar de inte kan man ge sej ut o skotta själv, vi ha trots allt gemensam ingång i grinden och uteplatsen o gräsmattan!

När ungarna lessnade på mej fick ja ge upp, få ta finputsningen sen. Här ha ju folk så välskottat att stenplattorna ska va framme förstår ni *haha* Då sopar dem. Ibland är det verkligen ett Svensson svensson område där den ene ska överträffa den andre!


Nu ska jag slänga in dagens 3:e masin med tvätt!



Av Ida - 14 februari 2010 17:22

Inge mer kräks tack o lov! Alva har fortfarande feber men är på benen och leker så gott hon orkar med Saga, svårt att låtabli tydligen.

Jag drog på willys och på Ica maxi, köpte en pysselbok till Saga och en bok till Alva som liten hjärtepresent, osså varsin semla till mej o hjärtat och barna fick glass.

Nå gott måste man ju ha när man är sjukis. Nu till middag ha dem ätit oliver endast- båda två. Jag äter dem inte men barnen älskar dem   


Känner mej hängig jag mej, snuvis. Men konstigt nog får man nå extra extra mamma-krafter som slår in när barnen är sjuka oxå. Funkar liksom inte att bli liggande ibland. Storstädade i sovrummet även. Bäddade rent och öppnade vädringsfönstret, kändes så vårigt då! Brukar bli för kallt o ha det öppet nu, men idag blev de bara friskt! Man får suga in den lilla friskluft man kan idag, då vi mest vart inne i sjukstugan o vilat.


    

Bilder från en het sommardag på Ön hos kussen i juni ifjol.

Av Ida - 14 februari 2010 08:58

Ja så var den då här- Magsjukan. Antar vi iaf. Saga vaknade 02 o ville komma till vår säng, typ 2 sekunder senare säger hon att hon vill kräkas (så himla duktig som säger till) Inga mängder och ingenting efter de, nu ha hon ätit lite frukost för att se om den får vara kvar.

Alva gick Stefan in till runt 22 och insåg att hon va het som en kamin *suck*

Ja men glad alla hjärtans dag på oss liksom.


Vi såg en bra film igår iaf. Hör och häpna, jag valde en "Stefan film" framför en "Ida film" IGEN! Men den här förstod jag skulle vara bra-


filmtips!


Idag tänkte jag smita iväg på willys, lämna igen filmer o sådär. Mycker mer blir det nog inte med 2 sjuklingar här hemma..

Värsta med kräk är att man inte "får" träffa folk på 100 år typ   

Av Ida - 13 februari 2010 15:34

Blir ingen tjejfest hos min Jossan ikväll, som vi längtat efter sen förra årets..

Jossan har åkt på magsjuka *stackarn* Så typiskt o trist såklart!

Försöker få tag i dem andra girlsen o se om dem fortfarande är sugna, men de verkar gå segt.. kanske Erica    vi får se vad det blir, gick på bolget iaf. utifall att.

Skulle lika gärna kunna gosa ner mej i soffan med godis o kanske en film (som vanligt på helgerna känns de som..) men va som väldigt inställd o laddad för galej ju!


Vi får se var dagen slutar. Ha en fortsatt skön helg på er!

Av Ida - 12 februari 2010 10:55

Jisess va trött jag är! Har vilat lite på soffan framför nyhetsmorron nu, men de blev nästan bara värre. Känner att jag behöver ladda batteriet inför lördagen då man ska ut o säkert vara vaken i typ 24 h, med tanke på våra tidiga mårnar. Kommer nog behöva vila nån timme på Lördan om ja ska orka känner jag.

Gnälligt det blev nu kände jag. men är verkligen piss jobbigt att ha de såhär med barnens nätter- vardag som helgdag.. Ni som har barn som sover- NJUT!

Inatt hämtade jag Saga till våran säng klockan 03, då hade hon nog drömt nånting eftersom hon ville till oss. Hon sov sedan till typ halv 7 som är det absolut längsta hon nånsin sovit. Alva däremot fick jag ta upp runt 05:15, försöka smyga uppe så pappan o Sagan fick sova. Försökte få henne o mysa på soffan, men de funkade bara en stund.


Tur att solen skiner idag och att det är f r e d a g!   Ska även träna sen då hjärtat slutat, ladda ladda mitt stackars batteri som går på lågvarv just nu.


Av Ida - 11 februari 2010 18:52

Jo det är faktiskt sant, idag har Saga åkt buss för första gången! Man ha liksom aldrig behövt åkt när man haft bilen överallt. Alva hon ha tjuvåkt före syrran (fast de ha varit en hemlis för storasystern) när hon och jag åkte till Johanna en morron på fika då jag va mammaledig   

De va mycket spännande tyckte hon, Alva va mest nyvaken och brydde sej inte så mycket. Vi for iaf. till stan o hoppade på 2:an till Erika Wera och Dante på Skönsmon. Fick go´paj som oxå Alva kunde smaska på *glad*, ungara lekte massa, Alvas glädje va stor då dem hade en liten kana att åka på i Wera och Dantes rum!

Stefan hämtade upp oss efter jobbet. Middag o kvällen då bara..

Gick förresten utmärkt för Alva på dagis enligt hennes "fröken"! Hon va positiv till allt dem hittar på, satt länge och konsentrerat och jobbade med olika projekt å va snäll o glad mot sina vänner. Men även en STARK egen vilja där under som kom fram ibland, även där! Inget nytt som sagt.


Nu ligger brudarna i sina sängar och jag ska slänga mej på soffan. Lär väl brinna av före Saga skulle ja tippa!

Av Ida - 11 februari 2010 08:48

Nu är jag nyss hemkommen från dagislämning, men ska tillbaka till halv 10. Då är det Alvas första "Utvecklingssamtal". Vet väl det mesta o inget är nog nytt, men de är kul ändå o få höra på hur det går, hur hon är på dagarna och så.

Sen hem igen- o hämtning halv 12 *hehe* Bra motion, tur det är nära!


Annars kommer det mer skitsnö nu då   Tycker det räcker gott å väl nu!

Läntar efter värkänslor, dropp från taken o vårsolen. Är väl knappast ensam om de..


  

Ser ofta ut såhär hemma hos oss, 2 töser som bäddar ner sej nånstanns på golvet   

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Skoj att veta, du som tittar in- känner du mig?
 Ja
 Nej
 Kompis till en kompis
 Bekant

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards