Alla inlägg under januari 2010

Av Ida - 31 januari 2010 17:55

Även fast jag vabbade o va hemma från jobbet i Fredags känns det som vanligt som att helgen rusat på! Igår blev det en Birsta tur, men endast IKEA visit. Saga va trött, grinig o därmed alldes omöjlig att ha med i affärn!

Blev iaf en hissgardin (som köptes för kort o måste bytas..) En låda till Alvas saker i hennes rum och 3 nya kuddar och ett lakan.

Mötte Linda Johan o deras sötis Siri   dem va "hemma" på visit! Ha nog inte träffat henne sen Casinojobb-tiden tro ja bestämt! De va skoj att ses en snabbis.


Imorse tog Saga och jag o drog iväg själva till Johanna Thea & Maxen. Fick gofika (idag unnade jag mej fakiskt..) Känndes som längsen vi sågs oxå. Men snart är man väl arbetslös de enda bra med det är vi hinns ses oftare!

Efter det fick vi främmade av Erica Niklas och Amilia, mycket sällis idag!  


Efter en gympa nudå så ha tjejerna badat o de är väl Bompadax här.

Hörs mer imorrn! 


Av Ida - 30 januari 2010 12:26

Till morronkaffet där runt 10 tiden när huvudvärken börjar banka på gjorde jag lite fruktsallad. Saga förknippade det med att nån fyllde år- då dem äter det på dagis! Hon tyckte vi skulle leka att Alva fyllde år, men de blev Nalle puh som fick äran o bli kalasad för istället   

Nu sover Alvis och jag ha slängt lite småkraffs i Sagas rum, typ sånt som legat under sängen längst in, under bokhyllan och under hennes kista. Pennkorkar, papperslappar, nån pärla och nån kritstump och en docksko som aldrig används ungefär! Hatar sånt som ligger o dammar.

Annars är vi planösa idag, både skönt och jobbigt. Blir lätt rastlös när barnen börjar bli uttråkade o less på att vara bara hemma. Blir kanske Birsta en sväng. Har lovat Saga en till kudde, hon vill ha 2 som mamma & pappa har. Förstår henne oxå, är lite fjompigt med 1 kudde på 90 cm bred säng!


Hej sålänge!

Av Ida - 29 januari 2010 07:57

Igår efter jobbet blev de svira om och fara ner på stada! Ställde bilen i Ok-parkeringshuset, underbart skönt att den fick tina av sej! Vilket snökaos det är!

Träffade Jossan på bion och vi såg "Snabba cash" Den va bra, lite seg i början kanske, men nu väntar man ju bara på fortsättningen!.

De va mysigt med lite Ida & Jossan tid. Efter bion blev det en kopp varm choklad nerer på stan   När klockan närmade sej halv 10 begav vi oss till våra tinade fina bilar o for hem.

Även att jag fick gåo lägga mej i mysigt renbäddat utan att behöva lyft fingret själv! Min prins ha agerat värsta "house man" här hemma när han vabbat med Alva 2 dar!   *äska*


Idag är det min tur att va hemma med lillfia, just för tillfället verkar hon inte ha nån feber iaf. men vill bara sitta o mysa, ha ingen ork och ha grinat heeela natten *suck*

Tur jag ska få Jossan på morronfika oxå innan hon ska iväg jobba idag!


Nu ska jag o mitt minsta hjärta mysa i soffan!   





Bästa skådisen just nu!

Av Ida - 27 januari 2010 19:24

Åh, idag när jag öppnade min lönespec. blev jag riktigt glatt överraskad!

Tror aldrig nånsin faktiskt att jag fått en lön som är närmare 20- än 10 000 förr! Den senaste tiden ha man ju alltid nöjt sej med de minsta, som föräldrarledig är man inte direkt rik heller, så Oj va en riiiktig lön satt fint nu!    Fick ju lön från Landstinget förra månaden med men, i December jobbade jag 3 st dagar med storhelgstillägg så de gjorde sitt! Så nu ska jag gå in på www.ginatricot.se och dra iväg en liten beställning. Behöver minst sagt lite nytt i garderoben. Väldigt sällan jag "unnar mej" nå nytt annars, som mamma handlar man ju fasen mest åt ungarna.


"Testen" på jobbet rullade på hela dagen idag. Även imorrn. Såå skönt o göra nånting annat en stund. Sen blir Alva hemma med Stefan imorrn igen, hon är pigg o så, men så jäkla tjock i bröstet, som hon alltid blir vid förkylning. Låter som min farmor gjorde typ. Inge roligt om hon ska va på dagis o vilja härja o leka fast inte orken finns.


Nu ha Stefan gått till grann-Kent och barna ligger i singa sängar, Alva sover o Saga pratar med sina gossedjur- så jag ska döda lite tid här sen se "halv 8 hos mej"


Med lite sommarlängtan i snöstormen bjussar jag på ett par gamla sommarbilder!

  

  

  

Av Ida - 26 januari 2010 19:34

Kraftigt irriterande att plocka ut en maskin tvätt och den luktar typ bränt istället för sköljmedlet?! Förmodligen ha vi slarvar att dammsuga baksidan av maskinen o de är därför.. få se när tvätten torkar om de gett sej eller om jag måste tvätta om skiten!   


En av tjejerna frågade mej igår på jobbet om allt va bra med barnen. Ja- men bara därför jag sa det så lär dem bli sjuka nu tänkte jag. Jupps- Alva ha sovit ännu sämre än vanligt några nätter så jag kunde ju se de komma. Snoris o febris idag på eftermiddagen. Så Stefan Vabbar imorrn. Jag ska va med om ett "test" på jobbet, hur lång tid ett visst arbete tar, ska bli intressant. Framför allt skönt att slita sej från datorn ett tag. Men NU hurrni, är de inte långt kvar på vaccinationspapperna! Dem börjar kraftigt att sina och många många många ha knappats in på datorerna. Eventuellt lät de som nå mer jobb va på ingång för mej där efter detta, så håll tummarna för det!!


Nu ska jag slänga mej på soffan med en apelsin och nya mama som kom med posten igår. (varför är det så svårt att säga nej till dessa telefonförsäljare med föräldratidningar-erbjudanden man får?)

Av Ida - 25 januari 2010 17:10

*Hahahaha* Veckan är igång och nya saker att skratta åt här hemma! Nyss vid middagsbordet va de 2 st retstickor som va igång, eller- mest 1 faktiskt. Alvan är en riktigt stooor sådan mot sin syster. (Med all rätt att ge igen för allt kanske ;)

Saga sitter med sin Törnrosaklänning på och säger "Mamma gissa vem jag är, ja börjar på Assss..." Innan jag hinner säga nått hade Alva redan ett självklart svar!

"Jaaa, Assar!" En kompis på hennes avdelning på dagis    Saga blir sur- "Nääääää Alva, Asssskungen! Här är hon!" Pekar på sin servett från lördagskalaset med Törnrosa, Askungen och Bell på. Då kontrar Alva- "Näää de ä Törnrosa!" osså skrattar hon retsamt. Jag börjar nog få igen nu för så som jag & min bror retats o bråkats i alla år *haha* Att disskutionen vilt kunnat pågått fortfarande mellan Alva och Saga behöver jag väl knappast tillägga...


Dan på jobbet gick ovanligt fort för en måndag. Ikväll få vi se om det blir träning eller en kopp hos svägerskan. Beror på min kusse Marie, om hon ska med o träna idag el imorrn. Måste ju påstå att de andra alternativet känns mer lockande just nu. Men jag vet ju hur skönt de är efteråt när man tränat å. Nu är de hög tid att komma igång igen!   

Av Ida - 24 januari 2010 18:05

Galet att det redan är måndag igen imorrn. Men veckan lär väl går fort den med, som vanligt! Igår va ju Saga och jag på Mejas kalas, dem hade kul o de va HÖG ljudnivå i den lokalen dem lånat där på deras gata vill ja lova! Men är väl så det ska va på barnkalas...?   Rätt smidigt att ha de i lokalen sådär iaf! Vi ha ju en sån här på vår gata vi med, ha dock aldrig varit i den.

De va rätt många barn så då är de kanske ett måste att ha sådär å. De lektes, dansades, fikades och fiskades fiskdamm. Vi mammor (och pappa) surrade.

Saga är lite segstartad när de gäller att släppa loss o dansa o sånt där, kollar gärna av läget först, men då jag "parade ihop henne" med en annan tjej som oxå stod å såg sugen ut men inte riktigt tordes- så gick de bra då dem va 2   

Blev tok impad av tårtan som Petra- Mejas mamma gjort. Har aldrig sett att det finns chokladbottnar? Var liksom? Glömde fråga henne de, men dem va köpt sa hon! De blir nog en sån nästa gång. Blev liksom lite roligare då, mot grädden o de.


Sen på eftermiddagen åkte Stefan o klippte sej och då fick vi trevligt fika sällis av Erika och Vera. En Arkiv och scanningservice-tjej från Allsta som jag själv, vi ha gått dagis ihop och sen ha hon gått en klass över mej i skolan. De är kul att man kan hitta igen "gamla kompisar" igen!

Barnen lekte massor o vi fikade (nej förresten, drack bara kaffe då med ;)


På förmiddagen idag fick Saga ta sitt premiäråk på skridskor. Vi for till Allsta skola. Hon tyckte de va skittråkigt först för hon kuuunde ju inteeeee!? Konstigt va första gången man åker *haha* Men hon hittade ballansen och får nog till det om ett par gånger!

Efter de blev det slöistid hos bror, Jossan o pojkarna. Mös ner i soffan o barna spelade lite tv spel.


Nu ska jag plocka upp min största fisk ur badet, minsta firren fick avvika lite tidigare, som vanligt.

  

Alva ritar bollar igår morse.

  

Vilka saga ritade behöver jag väl knappast förklara? ;)

    

Skriva är nog Sagas bästa just nu!

Av Ida - 23 januari 2010 09:28

Blev bloggtorka igår med! Lyckades iaf hålla en vecka till fika-fritt. Fredagsfikat på jobbet va väldans lockande dock, maräng swiss (hur de nu stavas =)

Då får man unna sej lite choklad o stjärnor på fredagskvällen   Får man aldrig unna sej då tror jag inte att det funkar heller.


Lördag idag och det står barnkalas på chemat. Sagas dagiskompis Meja fyller 4- så 12-14 är det kalajs. Nu är ju frågan om man ska stanna eller åka hem själv, dem är ju stor nu tjejerna o kanske inte vill ha massa mammor på kalaset *hihi* Få väl se hur de andra gör.


Skönt med helg är det, ska bara vara ledig!

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Omröstning

Skoj att veta, du som tittar in- känner du mig?
 Ja
 Nej
 Kompis till en kompis
 Bekant

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9
10
11
12
13 14 15 16 17
18 19
20
21
22
23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Gästbok

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards